Kurča Aragvi

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

4 kuracie stehná
2 lyžice hladkej múky
1 vajce
2 lyžice mlieka
4 lyžičky masla
rastlinný tuk podľa potreby
4 kolieska citrónu
2 – 3 lyžice tatárskej omáčky
soľ
zelený petržlen

Postup receptu

Kuracie stehná dusíme v polievke takmer do mäkka. Mäso potom vykostíme, prešpikujeme maslom, prípadne slaninou, obalíme v ceste pripravenom z múky, mlieka, vajíčka a soli. Kura v cestíčku vyprážame do zlatista. Najvhodnejšou prílohou sú zemiaky (varené, hranolky). Hotové jedlo posypeme zeleným petržlenom a ku každej porcii pridáme koliesko citróna. Osobitne podávame tatársku omáčku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Čatní z nektáriniek a hrušiek s čili

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zeleninové mini tortičky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hubová omeleta

Náročnosť

Kalerábový prívarok 1.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kotlety z diviaka

Náročnosť