Kurča Aragvi

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

4 kuracie stehná
2 lyžice hladkej múky
1 vajce
2 lyžice mlieka
4 lyžičky masla
rastlinný tuk podľa potreby
4 kolieska citrónu
2 – 3 lyžice tatárskej omáčky
soľ
zelený petržlen

Postup receptu

Kuracie stehná dusíme v polievke takmer do mäkka. Mäso potom vykostíme, prešpikujeme maslom, prípadne slaninou, obalíme v ceste pripravenom z múky, mlieka, vajíčka a soli. Kura v cestíčku vyprážame do zlatista. Najvhodnejšou prílohou sú zemiaky (varené, hranolky). Hotové jedlo posypeme zeleným petržlenom a ku každej porcii pridáme koliesko citróna. Osobitne podávame tatársku omáčku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená