Kurča s mandľovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Drobkov zbavené kurča umyjeme. Kožku pri krku opatrne nadvihneme, oddelíme od pŕs a do otvoru dáme časť plnky. Ostatnú plnku vložíme do kurčaťa. Potom otvor na krku a bruchu zašijeme, prípadne špáradlom uzavrieme. Kurča posolíme, dáme na pekáč, prelejeme ho rozpusteným maslom, lyžičkou mlieka, podlejeme naberačkou vody, prikryjeme a v rúre dusíme. Keď je kurča skoro hotové, pekáč odkryjeme a za občasného polievania vytečenou šťavou upečieme do červena.
Plnka: Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a soľou na penu. Pridáme namočené vytlačené žemle (sendvič), mleté čierne korenie, posekané olúpané mandle, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a všetko zľahka zamiešame.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orieškový krém

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Marinované slede

Náročnosť

Čokoládové rezy

Náročnosť

Maďarské roštenky

Náročnosť