Kurča s mandľovou plnkou

Drobkov zbavené kurča umyjeme. Kožku pri krku opatrne nadvihneme, oddelíme od pŕs a do otvoru dáme časť plnky. Ostatnú plnku vložíme do kurčaťa. Potom otvor na krku a bruchu zašijeme, prípadne špáradlom uzavrieme. Kurča posolíme, dáme na pekáč, prelejeme ho rozpusteným maslom, lyžičkou mlieka, podlejeme naberačkou vody, prikryjeme a v rúre dusíme. Keď je kurča skoro hotové, pekáč odkryjeme a za občasného polievania vytečenou šťavou upečieme do červena.
Plnka: Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a soľou na penu. Pridáme namočené vytlačené žemle (sendvič), mleté čierne korenie, posekané olúpané mandle, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a všetko zľahka zamiešame.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ