Ingrediencie
1,3 litra vody alebo základného vývaru
160 g predného hovädzieho mäsa bez kostí
160 g slepačieho mäsa bez kostí
250 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
100 g cibule
150 g šunky
podľa zvyklostí polievkové korenie
celé čierne korenie
posekanú petržlenovú vňať
80 g polohrubej múky
vajce
10 g prášku do pečiva
soľ
Postup receptu
Očistené, odblanené, umyté mäso (hovädzie, sliepka) varíme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu a celé . čierne korenie. Všetko uvaríme do Mäkka. Mäkké, nie rozvarené mäso vyberieme. Vychladnuté hovädzie mäso a očistenú cibuľu nadrobno pomelieme, ochutíme soľou, dobre premiešame a touto plnkou naplníme taštičky z rezancového cesta. Uvarené taštičky, na kocky pokrájané slepačie mäso, šunku a zeleninu vložíme vložíme do horúcej polievky, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ