- 2 pl Polievkové korenie
- 2 pl Petržlenová vňať
- 3 ks Čierne korenie
- 1300 ml Voda
- 160 g Hovädzie predné
- 160 g Kurča celé
- 2 pl Soľ
- 250 g Zmes koreňovej zeleniny
- 100 g Cibuľa
- 150 g Šunka bravčová
- 80 g Múka polohrubá
- 1 ks Vajce
- 10 g Kypriaci prášok
Postup receptu
-
Očistené, odblanené, umyté mäso (hovädzie, sliepka) varíme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu a celé čierne korenie. Všetko uvaríme do mäkka.
-
Mäkké, nie rozvarené mäso vyberieme. Vychladnuté hovädzie mäso a očistenú cibuľu nadrobno pomelieme, ochutíme soľou, dobre premiešame a touto plnkou naplníme taštičky z rezancového cesta.
-
Uvarené taštičky, na kocky pokrájané slepačie mäso, šunku a zeleninu vložíme vložíme do horúcej polievky, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
-
Cesto na taštičky:
Pripravíme z predpísaných surovín ako na domáce rezance ešte pridáme aj prášok do pečiva. Vypracované cesto vyvaľkáme, z cesta pohárom vykrajujeme kolieska o priemere 9 cm. Do stredu kolieska vložíme dávku mäsovej zmesi, koliesko preložíme cez plnku, okraje tlakom prstou spevníme a taštičky uvaríme osolenej vode.
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ