Kysnutá bábovka s kakaom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky a spolu miešame asi štvrť hodiny. Potom pridáme droždie, vlažné mlieko, múku, soľ, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Do jednej zamiešame kakao a obidve cestá necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cestá na pomúčenom lopári vyvaľkáme na obdĺžniky, na biele cesto položíme kakaové, stočíme a vložíme do vymastenej bábovkovej formy a necháme znova nakysnúť. Bábovku pečieme asi tri štvrte hodiny. Upečenú vyklopíme a posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená