Kysnuté čučoriedkové knedle

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej, zohriatej múky dáme soľ, cukor, z droždia vykysnutý kvások, roztopené maslo, žĺtok a s mliekom vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a pokrájame na rovnaké kúsky, ktoré naplníme očistenými čučoriedkami, zabalíme, prikryjeme čistou utierkou a necháme opäť kysnúť. Počas kysnutia ich obrátime, aby zostali okrúhle. Vykysnuté knedle vložíme do vriacej osolenej vody, prikryjeme a varíme. Po chvíľke odkryjeme a knedle obrátime. Podľa veľkosti ich varíme asi 6 až 8 minút. Uvarené natrhneme vidličkou, aby mohla vyjsť para, urovnáme na misu, zalejeme rozpraženým maslom, posypeme tvarohom a cukrom a povrch ešte pokvapkáme maslom. Namiesto tvarohom môžeme knedle posypať aj osladenou opraženou strúhankou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ríbezľový kompót

Náročnosť

Párková polievočka

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Plnený bôčik

Náročnosť