Kysnuté maslové rožky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Plnka: 200 g lekváru, 50 g orechov, 30 g práškového cukru na posypanie. Tretinu múky spracujeme s margarínom na cesto, z ktorého sformujeme kocku a necháme stuhnúť na chladnom mieste. Do zvyšnej múky dáme trochu soli, cukor, studené mlieko, droždie a vypracujeme cesto, ktoré necháme na pomúčenom lopári asi štvrť hodiny stáť. Potom ho rozvaľkáme do štvorca. Do prostriedku položíme stuhnutú kocku rohmi k stredom strán štvorca, okraje cesta preložíme cez kocku, a to tak, aby bola v ňom úplne zabalená. Váľkom kocku v ceste roztlačíme a vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Cesto zložíme po šírke trikrát na seba a necháme ho asi štvrť hodiny stáť. Toto skladanie a prevaľovanie cesta opakujeme trikrát. Potom cesto na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, pokrájame na rovnaké obdĺžniky, na ktoré dáme lekvár. Okraje cesta preložíme po dĺžke cez lekvár na seba, sformujeme do podkovy, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme posekanými orechmi. Rožky pečieme v horúcej rúre. Upečené posypeme cukrom. Z cesta môžeme formovať aj trojuholníky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Citrónový flip

Náročnosť

Rezance s kapustou

Náročnosť

Viedenský rezeň

Náročnosť

Jelenie stehno na slanine

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút