Postup receptu
Plnka: 200 g lekváru, 50 g orechov, 30 g práškového cukru na posypanie. Tretinu múky spracujeme s margarínom na cesto, z ktorého sformujeme kocku a necháme stuhnúť na chladnom mieste. Do zvyšnej múky dáme trochu soli, cukor, studené mlieko, droždie a vypracujeme cesto, ktoré necháme na pomúčenom lopári asi štvrť hodiny stáť. Potom ho rozvaľkáme do štvorca. Do prostriedku položíme stuhnutú kocku rohmi k stredom strán štvorca, okraje cesta preložíme cez kocku, a to tak, aby bola v ňom úplne zabalená. Váľkom kocku v ceste roztlačíme a vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Cesto zložíme po šírke trikrát na seba a necháme ho asi štvrť hodiny stáť. Toto skladanie a prevaľovanie cesta opakujeme trikrát. Potom cesto na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, pokrájame na rovnaké obdĺžniky, na ktoré dáme lekvár. Okraje cesta preložíme po dĺžke cez lekvár na seba, sformujeme do podkovy, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme posekanými orechmi. Rožky pečieme v horúcej rúre. Upečené posypeme cukrom. Z cesta môžeme formovať aj trojuholníky.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ