Lekvárové knedle s orechmi

Do múky dáme cukor, soľ, z droždia vykysnutý kvások, maslo, žĺtok a s vlažným mliekom vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme ich slivkovým lekvárom, sformujeme do tvaru knedle a prikryté necháme opäť kysnúť. Počas kysnutia ich obrátime, aby zostali okrúhle. Vykysnuté knedle varíme vo vriacej osolenej vode najprv prikryté,potom ich obrátime, necháme odkryté a dovaríme. Varenie trvá podľa veľkosti 6 až 8 minút. Uvarené knedle natrhneme vidličkou alebo popicháme, aby z nich vyšla para, uložíme ich na misu, posypeme strúhankou opraženou na masle, zomletými orechmi, cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ