Lekvárové knedle s orechmi

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky dáme cukor, soľ, z droždia vykysnutý kvások, maslo, žĺtok a s vlažným mliekom vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme ich slivkovým lekvárom, sformujeme do tvaru knedle a prikryté necháme opäť kysnúť. Počas kysnutia ich obrátime, aby zostali okrúhle. Vykysnuté knedle varíme vo vriacej osolenej vode najprv prikryté,potom ich obrátime, necháme odkryté a dovaríme. Varenie trvá podľa veľkosti 6 až 8 minút. Uvarené knedle natrhneme vidličkou alebo popicháme, aby z nich vyšla para, uložíme ich na misu, posypeme strúhankou opraženou na masle, zomletými orechmi, cukrom a polejeme roztopeným maslom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená