Liptovská kurka

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Kapustu so šťavou necháme zovrieť a podľa potreby doplníme vodou na primeranú kyslosť. Vložíme všetky mäsá, celú očistenú cibuľu, celé očistené zemiaky, umyté posekané huby, trochu povaríme a dochutíme soľou, paprikou, bobkovým listom, vegetou a varíme pokiaľ mäsá nezmäknú.
Kurka:
Sucháre polámeme na kúsky, pridáme olej, rozšľahané vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, sódu a všetko zamiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sucháre nasiakli. Pridáme múku, okoreníme, osolíme, dobre premiešame a formujeme gule. Ak je hmota riedka, pridáme ešte trocha múky. Gule vložíme do polievky na posledných 20 minút varu. Mäsá aj kurku vyberieme a podávame po kúsku z každého druhu mäsa s kurkou a chrenovou cviklou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tarhoňa

Náročnosť
Bravčové rebierko na rasci
vhodné na grilovačku

Bravčové rebierko na rasci

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kapusta z tekvice

Náročnosť