Ingrediencie
200 g bravčového mäsa
200 g údeného mäsa
150 g údenej klobásy
150 g surovej klobásy
150 g kyslej kapusty
1 1/4 l kapustovej šťavy
voda
1 veľká cibuľa
4 zemiaky
20 g sušených húb
soľ
1 bobkový list
červená paprika
vegeta
4 ks sucháre
3 lyžice oleja
3 vajcia
1 menšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
na špičku noža jedlej sódy
4 lyžice hrubej múky
čierne korenie
soľ
Postup receptu
Kapustu so šťavou necháme zovrieť a podľa potreby doplníme vodou na primeranú kyslosť. Vložíme všetky mäsá, celú očistenú cibuľu, celé očistené zemiaky, umyté posekané huby, trochu povaríme a dochutíme soľou, paprikou, bobkovým listom, vegetou a varíme pokiaľ mäsá nezmäknú.
Kurka:
Sucháre polámeme na kúsky, pridáme olej, rozšľahané vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, sódu a všetko zamiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sucháre nasiakli. Pridáme múku, okoreníme, osolíme, dobre premiešame a formujeme gule. Ak je hmota riedka, pridáme ešte trocha múky. Gule vložíme do polievky na posledných 20 minút varu. Mäsá aj kurku vyberieme a podávame po kúsku z každého druhu mäsa s kurkou a chrenovou cviklou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ