Liptovská kurka

Kapustu so šťavou necháme zovrieť a podľa potreby doplníme vodou na primeranú kyslosť. Vložíme všetky mäsá, celú očistenú cibuľu, celé očistené zemiaky, umyté posekané huby, trochu povaríme a dochutíme soľou, paprikou, bobkovým listom, vegetou a varíme pokiaľ mäsá nezmäknú.
Kurka:
Sucháre polámeme na kúsky, pridáme olej, rozšľahané vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, sódu a všetko zamiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sucháre nasiakli. Pridáme múku, okoreníme, osolíme, dobre premiešame a formujeme gule. Ak je hmota riedka, pridáme ešte trocha múky. Gule vložíme do polievky na posledných 20 minút varu. Mäsá aj kurku vyberieme a podávame po kúsku z každého druhu mäsa s kurkou a chrenovou cviklou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ