Losos na cisársky spôsob

1 kg mrazeného lososa
25 g konzervovaných hľuzoviek
1 lyžičku soli
2 dl vývaru rybieho – fondu
1,5 dl šumivého vína
3 lyžice masla
75 g konzervovaných kreviet
75 g mliečia zo sleďov
Z očisteného, rozmrazeného, umytého, osušeného lososa sa stiahne koža, nakrája sa filé s hmotnosťou 180 g na porciu, prešpikuje na prúžky nakrájanými hľuzovkami a mierne osolí. Pripravený losos sa vloží do tretinou masla vymastenej nádoby, zaleje sa rybím fondom, vínom a dusí domäkka. Na tretine masla sa krátko podusia krevety a podľa potreby sa dochutia soľou. Očistené mliečie zo sleďov sa dusí na zvyšku masla, podľa potreby sa dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia lososa poleje šťavou, obloží dusenými krevetami a mliečím. Vhodná príloha: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ