Losos na cisársky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 5 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

1 kg mrazeného lososa
25 g konzervovaných hľuzoviek
1 lyžičku soli
2 dl vývaru rybieho – fondu
1,5 dl šumivého vína
3 lyžice masla
75 g konzervovaných kreviet
75 g mliečia zo sleďov

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

Z očisteného, rozmrazeného, umytého, osušeného lososa sa stiahne koža, nakrája sa filé s hmotnosťou 180 g na porciu, prešpikuje na prúžky nakrájanými hľuzovkami a mierne osolí. Pripravený losos sa vloží do tretinou masla vymastenej nádoby, zaleje sa rybím fondom, vínom a dusí domäkka. Na tretine masla sa krátko podusia krevety a podľa potreby sa dochutia soľou. Očistené mliečie zo sleďov sa dusí na zvyšku masla, podľa potreby sa dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia lososa poleje šťavou, obloží dusenými krevetami a mliečím. Vhodná príloha: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dusené roštenky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Dusená ryža 4.

Náročnosť