Makové ježe

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme droždie, cukor, rozpustený margarín, vajce, soľ,. vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári rozvaľkáme, pokrájame na rovnaké štvorce, ktoré plníme makovou plnkou. Okraje cesta stlačíme a sformujeme ježe, ktoré necháme na pomastenom plechu vykysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a povrch cesta nastriháme čistými nožničkami počnúc od hlavy dozadu tak, aby vznikli ostne. Koniec cesta pretiahneme do podoby ňucháčika, z hrozienok urobíme oči a pečieme v stredne teplej rúre.
Plnka: Vodu s cukrom dáme variť. Keď vrie, pridáme zomletý mak, pomiešame a necháme na miernom ohni odpariť. Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a škoricu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mäsová nátierka

Náročnosť

Banánovo-mangové muffiny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút