Makovníčky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Trocha osolenú múku preosejeme, pridáme práškový a vanilínový cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Potom prilejeme vykysnutý kvások, pripravený z droždia, trochy teplého mlieka, štipky cukru a múky, pridáme vlažné mlieko, v ktorom sme rozmiešali roztopené maslo a žĺtky, a vypracujeme mäkké lesklé cesto. Trocha ho posypeme múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta sformujeme malé bochníčky, ktoré necháme opäť kysnúť. Vykysnuté trocha rozvaľkáme, naplníme makovou plnkou, zabalíme, dáme na pomastený plech a necháme znova vykysnúť. Nakoniec makovníčky potrieme rozšľahaným žĺtkom, nastrihneme nožnicami a v horúcej rúre upečieme do červena. Upečené posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená