Makovo-slivkové ježe

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Ingrediencie

Cesto:
300g hladkej múky
10g droždia
5 pol. lyž. mlieka
2 čaj. lyž. cukru
2 čaj. lyž. jedlej sódy
160g masla
2 žĺtky
štipka soli

Plnka:
250g slivkového lekváru
100g ml. maku
1 vanilk. cukor
1 čaj. lyž. ml. škorice
1 čaj. lyž. ml. klinčeka
trocha rumu

Postup receptu

Z droždia, mlieka a cukru si spravíme kvasok. Do múky dáme jedlú sódu, 2 žĺtky (z bielok vyšľaháme sneh), maslo, štipku soli a nakoniec vykvasený kvasok. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočívať. Nedávame ho vykysnút! Pripravíme si plnku. Zmiešame všetky suroviny spolu. Ak ju máme veľmi hustú, tak ju zriedime teplou vodou. Cesto si rozdelíme na 2 časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 2 milim. a vykrajujeme štvorčeky, do ktorých dávame plnku a zabalíme ako šatôčky. Vrchný spoj šatôčiek namočíme do snehu z bielok a posypeme mlet. orechami. Dáme piecť do rúry na 180 stup. na 15 až 20 minút. Ešte teplé posypeme prášk. cukrom. Sú fantastické!!!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená