Postup receptu
Do vymiešaného masla zamiešame trocha soli, vajce, postrúhanú citrónovú kôru, cukor a miešame ešte asi 15 minút. Potom pridáme z droždia pripravený a vykysnutý kvások, vlažné mlieko a zohriatú múku. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré dáme vykysnúť. Vykysnuté vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika hrubého asi 1 cm, natrieme pripravenou vychladnutou plnkou, zvinieme, preložíme na vymastený plech a necháme ešte kysnúť. Potom závin potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme olúpanými posekanými orieškami a v horúcej rúre upečieme do červená.
Maková plnka: Zomletý alebo potlčený mak dáme do misy, pridáme cukor, po lyžiciach za stáleho miešania horúce mlieko, kúsok masla, postrúhaný perník a citrónovú kôru, trocha mletej škorice, postrúhané mandle, postrúhanú čokoládu, trocha ríbezľovej marmelády alebo medu a všetko spolu dobre vymiešame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ