Makový závin

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do vymiešaného masla zamiešame trocha soli, vajce, postrúhanú citrónovú kôru, cukor a miešame ešte asi 15 minút. Potom pridáme z droždia pripravený a vykysnutý kvások, vlažné mlieko a zohriatú múku. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré dáme vykysnúť. Vykysnuté vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika hrubého asi 1 cm, natrieme pripravenou vychladnutou plnkou, zvinieme, preložíme na vymastený plech a necháme ešte kysnúť. Potom závin potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme olúpanými posekanými orieškami a v horúcej rúre upečieme do červená.
Maková plnka: Zomletý alebo potlčený mak dáme do misy, pridáme cukor, po lyžiciach za stáleho miešania horúce mlieko, kúsok masla, postrúhaný perník a citrónovú kôru, trocha mletej škorice, postrúhané mandle, postrúhanú čokoládu, trocha ríbezľovej marmelády alebo medu a všetko spolu dobre vymiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená