Mandľová torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru; z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého potom zamiešame druhú polovicu cukru. Sneh s múkou a so zomletými mandľami zľahka primiešame do žĺtkov. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v stredne teplej rúre. Vychladnutú dvakrát naplocho prekrojíme, plátky natrieme plnkou a zložíme na seba. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme obielenými mandľami.
Plnka: Múku rozmiešame s mliekom a uvaríme na hustú kašu – krém. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, do ktorého potom po kúskoch primiešavame vychladnutú múčnu kašu. Mandle dáme do vriacej vody a necháme ich trochu povariť, aby ľahšie zišla šupka. Potom ich ocedíme a olúpeme. Z olúpaných mandlí vyberieme pekných 25 zŕn, ktorými ozdobíme vrch torty. (Mandle môžeme aj rozpoltiť.) Zvyšok mandlí dáme na suchú panvicu a opražíme ich do ružova. Vychladnuté váľkom na lopári popučíme alebo ich zomelieme a pridáme do vymiešaného masla.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Falošný homárový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Španielsky vtáčik

Náročnosť

Polievka razsolnik

Náročnosť

Domáca huspenina

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny