Postup receptu
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru; z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého potom zamiešame druhú polovicu cukru. Sneh s múkou a so zomletými mandľami zľahka primiešame do žĺtkov. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v stredne teplej rúre. Vychladnutú dvakrát naplocho prekrojíme, plátky natrieme plnkou a zložíme na seba. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme obielenými mandľami.
Plnka: Múku rozmiešame s mliekom a uvaríme na hustú kašu – krém. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, do ktorého potom po kúskoch primiešavame vychladnutú múčnu kašu. Mandle dáme do vriacej vody a necháme ich trochu povariť, aby ľahšie zišla šupka. Potom ich ocedíme a olúpeme. Z olúpaných mandlí vyberieme pekných 25 zŕn, ktorými ozdobíme vrch torty. (Mandle môžeme aj rozpoltiť.) Zvyšok mandlí dáme na suchú panvicu a opražíme ich do ružova. Vychladnuté váľkom na lopári popučíme alebo ich zomelieme a pridáme do vymiešaného masla.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ