Marhuľový koláč 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Cesto I: Z múky, cukru, masla, žĺtka, smotany a vína vypracujeme na doske vláčne cesto, ktoré necháme v chlade asi hodinu odpočívať. Odpočinuté cesto natenko rozvaľkáme, dáme na plech a v dobre vyhriatej rúre napoly upečieme. Potom ho niekoľkokrát popicháme vidličkou, poukladáme naň polovičky marhúľ a poriadne ich pocukríme. Celý koláč prikryjeme druhým cestom a v dobre vyhriatej rúre dopečieme do ružová. Upečený posypeme vanilínovým cukrom.
Cesto II: Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme zomleté mandle, postrúhanú žemľu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená