Marmeláda z čučoriedok (malín alebo černíc)

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené, na sitku opláchnuté a dobre odkvapkané čučoriedky (maliny alebo černice) pretrieme (cez pasírovací mlynček alebo sito) a šťavu odvážime. Potom ju v plytkých a širokých celosmaltovaných nádobách odparíme asi na polovičný objem. Do šťavy zamiešame kryštálový cukor (600 g na 1 kg pôvodnej šťavy) a pektín (5 g na 1 kg pôvodnej šťavy) a odparujeme za stáleho miešania ešte asi 5 -10 minút. Hotovú marmeládu nalejeme do čistých a vyhriatych pohárov celkom doplna, hneď prikryjeme celofánom, previažeme a necháme voľne vychladnúť pri izbovej teplote. Chladenie sa nesmie ani urýchľovať, ani spomaľovať, rôsolovatenie marmelády vyžaduje rovnomerné 8-hodinové chladenie.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Broskyňové rezy

Náročnosť

Mozgová nátierka

Náročnosť

Gaštanová pena

Náročnosť

Špargľa s holandskou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút