Martinské podkovy

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, vykysnutý kvások, smotanu alebo mlieko, múku a soľ. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky, naplníme makovou plnkou, sformujeme do tvaru rožkov, ktoré na koncoch päť razy nožom narežeme, uložíme na vymastený plech a necháme opäť kysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme do ružová. Hotové posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Domáca tatárska omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zelerová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vyprážané kura

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Rizoto s hovädzím mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vanilkový krém

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina