Maslové kornútiky s krémom

Cesto I: Maslo rozsekáme do múky, rýchlo spracujeme, sformujeme do tvaru štvorca a dáme do chladu stuhnúť.
Cesto II: Na dosku preosejeme múku, spravíme do nej jamku, vlejeme do nej žítky, ocot a pomaly prilievame osolenú vodu. Nožom všetko premiešame a potom rukami spracujeme vláčne, mäkké cesto (ako na závin), ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Na jednu polovicu závinového cesta položíme tukové cesto, druhou polovicou ho prikryjeme, rozvaľkáme na hrúbku stebla a trikrát preložíme po dĺžke a šírke. Pri skladaní oprášime z cesta múku. Cesto zabalíme do vlhkej utierky a dáme na 20 minút do chladna odpočinúť. Prekladanie opakujeme ešte dvakrát. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku
pol cm, pokrájame na pruhy široké 3 cm a dlhé 30 cm, potrieme ich po dĺžke ľavej strany vodou, skrútime na plechové formičky – kornútiky a uložíme na suchý plech (vodou potretá strana pruhu musí vždy prísť nahor). Povrch kornútikov potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme. Upečené stiahneme z formičiek, položíme znova na plech a necháme ešte trocha vo vlažnej rúre dosušiť. Studené naplníme krémom.
Kakaový krém: Kakao s cukrom rozšľaháme v mlieku, necháme prevrieť, prelejeme do misky a miešame až do vychladnutia. Do vychladnutej zmesi zamiešame po troche zmäknuté maslo.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ