Postup receptu
Cesto I: Maslo rozsekáme do múky, rýchlo spracujeme, sformujeme do tvaru štvorca a dáme do chladu stuhnúť.
Cesto II: Na dosku preosejeme múku, spravíme do nej jamku, vlejeme do nej žítky, ocot a pomaly prilievame osolenú vodu. Nožom všetko premiešame a potom rukami spracujeme vláčne, mäkké cesto (ako na závin), ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Na jednu polovicu závinového cesta položíme tukové cesto, druhou polovicou ho prikryjeme, rozvaľkáme na hrúbku stebla a trikrát preložíme po dĺžke a šírke. Pri skladaní oprášime z cesta múku. Cesto zabalíme do vlhkej utierky a dáme na 20 minút do chladna odpočinúť. Prekladanie opakujeme ešte dvakrát. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku
pol cm, pokrájame na pruhy široké 3 cm a dlhé 30 cm, potrieme ich po dĺžke ľavej strany vodou, skrútime na plechové formičky – kornútiky a uložíme na suchý plech (vodou potretá strana pruhu musí vždy prísť nahor). Povrch kornútikov potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme. Upečené stiahneme z formičiek, položíme znova na plech a necháme ešte trocha vo vlažnej rúre dosušiť. Studené naplníme krémom.
Kakaový krém: Kakao s cukrom rozšľaháme v mlieku, necháme prevrieť, prelejeme do misky a miešame až do vychladnutia. Do vychladnutej zmesi zamiešame po troche zmäknuté maslo.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ