Mäsové krokety s citrónovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a jemne zomelieme. Strúhanku pokropíme mliekom. Slaninu pokrájame na drobné kocky a vyškvaríme do sklovita. Potom ju pridáme k mletému mäsu spolu s navlhčenou strúhankou a postrúhanou cibuľou, osolíme, okoreníme a premiešame s vyšľahaným vajcom. Na doštičke posypanej strúhankou formujeme krokety, ktoré opečieme na rozohriatom masle. Potom ich pečieme v rúre asi 25 minút. Aby sa maslo neprepálilo podlievame vodou alebo vývarom. Krokety vyberieme a do šťavy vlejeme smotanu, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku. Za stáleho miešania omáčku dobre povaríme a po odstavení dochutíme citrónovou šťavou. Počas dusenia môžeme do šťavy pridať trosku postrúhanej citrónovej kôry. Vhodnou prílohou sú zemiaky, knedle alebo cestoviny.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mozočkové chrupky

Náročnosť

Plnený sendvič (harlekýnsky)

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Polievka z holuba

Náročnosť

Tvarohovo – ovocný kysnutý koláč

Náročnosť
Čas prípravy
50 minút