Postup receptu
Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a jemne zomelieme. Strúhanku pokropíme mliekom. Slaninu pokrájame na drobné kocky a vyškvaríme do sklovita. Potom ju pridáme k mletému mäsu spolu s navlhčenou strúhankou a postrúhanou cibuľou, osolíme, okoreníme a premiešame s vyšľahaným vajcom. Na doštičke posypanej strúhankou formujeme krokety, ktoré opečieme na rozohriatom masle. Potom ich pečieme v rúre asi 25 minút. Aby sa maslo neprepálilo podlievame vodou alebo vývarom. Krokety vyberieme a do šťavy vlejeme smotanu, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku. Za stáleho miešania omáčku dobre povaríme a po odstavení dochutíme citrónovou šťavou. Počas dusenia môžeme do šťavy pridať trosku postrúhanej citrónovej kôry. Vhodnou prílohou sú zemiaky, knedle alebo cestoviny.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ