Mäsové lekno

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Bravčový rezeň naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Do každého rezňa zabalíme na tvrdo uvarené vajíčko tak, aby sa všetky okraje mäsa prekrývali len na jednej strane vajíčka. Guľôčku, ktorá vznikne, obtočíme viackrát bielou niťou. Mäso opražíme na oleji, trochu podlejeme vodou, osolíme a udusíme. Mäkké mäso zbavíme nite a na hladkej strane nakrojíme 4 krát do tvaru kríža, pričom dávame pozor, aby sme guľôčku úplne neprekrojili. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo ako ozdobu studených mís.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 26, 2022 / 13:24

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Knäck snack placky s údeným lososom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kurací stroganov

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
fazuľový prívarok
bezmäsité jedlo omáčka prívarok

Fazuľový prívarok 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút