Mäsové lekno

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Teľací, hovädzí alebo bravčový rezeň naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Do každého rezňa zabalíme na tvrdo uvarené vajíčko tak, aby sa všetky okraje mäsa prekrývali len na jednej strane vajíčka. Guľôčku, ktorá vznikne, obtočíme viackrát bielou niťou. Mäso opražíme na oleji, trochu podlejeme vodou, osolíme a udusíme. Mäkké mäso zbavíme nite a na hladkej strane nakrojíme 4 krát do tvaru kríža, pričom dávame pozor, aby sme guľôčku úplne neprekrojili. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo ako ozdobu studených mís.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená