Medovo-orechové rezy s medom od Včelárstva domovina

Pripravíme najprv medový plát – všetky ingrediencie ručne zmiešame, kým vznikne tuhé cesto.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na rozmer plechu a prenesieme ho na vopred vystlaný plech papierom na pečenie.
Medový plát pečieme pri 180°C približne 10-15 minút. Hotový plát necháme vychladnúť.
Ďalej upečieme orechový korpus – orechy pomelieme najemno a zmiešame spolu s múkou a kypriacim práškom.
Bielka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame po jednom žĺtka spolu so sypkými ingredienciami.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 15 minút. Korpus necháme vychladnúť.
V hrnci zohrejeme 250 ml mlieka spolu s cukrom.
V 50 ml mlieka rozmiešame banánový pudingový prášok a prilejeme túto zmes ku zohriatemu mlieku v hrnci. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Tak isto postupujeme aj s karamelovým pudingom.
V mise vyšľaháme zmäknuté maslo a po lyžiciach doň pridávame banánový puding spolu so 125 g tvarohu. Tak isto postupujeme aj s karamelovým pudingom.
Do formy, v ktorej sme piekli korpusy dáme na spodok medový plát, potrieme ho marhuľovým džemom a nanesieme naň banánový krém.
Prikryjeme orechovým korpusom, ktorý takisto potrieme džemom a nanesieme naň karamelový krém.
Na vrch koláča ešte dáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ozdobíme roztopenou čokoládou, prípadne čokoládovými hoblinkami a posekanými orechmi.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ