Moravská kapusta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Kapustu očistíme, odstránime vrchné listy a hlúb. Potom ju pokrájame na rezance, vložíme do kastróla, trocha osolíme, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme vrchnákom a necháme na okraji sporáka asi 5 minút spariť. V inom kastróle roztopíme masť, pridáme slaninu pokrájanú nadrobno, rascu, polovicu postrúhanej cibule a trocha opražíme. Potom pridáme odkvapkanú kapustu a všetko zalejeme horúcou vodou do polovice kastróla. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a spravíme redšiu zápražku, ktorú rozmiešame s octom a pridáme ku kapuste. Všetko premiešame a ešte dodusíme. Nakoniec podľa chuti osolíme, osladíme a okyslíme. Podávame s opekanými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená