Moravská kapusta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Kapustu očistíme, odstránime vrchné listy a hlúb. Potom ju pokrájame na rezance, vložíme do kastróla, trocha osolíme, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme vrchnákom a necháme na okraji sporáka asi 5 minút spariť. V inom kastróle roztopíme masť, pridáme slaninu pokrájanú nadrobno, rascu, polovicu postrúhanej cibule a trocha opražíme. Potom pridáme odkvapkanú kapustu a všetko zalejeme horúcou vodou do polovice kastróla. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a spravíme redšiu zápražku, ktorú rozmiešame s octom a pridáme ku kapuste. Všetko premiešame a ešte dodusíme. Nakoniec podľa chuti osolíme, osladíme a okyslíme. Podávame s opekanými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Čokoládový závin

Náročnosť

Gratinovaný karfiol 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Fánky I

Náročnosť

Šalát z makrely

Náročnosť