Moriak na slanine

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Asi polovicu menšieho moriaka prešpikujeme údenou slaninou, posolíme a dáme na pekáč. Na oleji opražíme postrúhanú cibuľu, nalejeme ju na moriaka, trošku podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme. Keď je moriak skoro mäkký, v rúre ho upečieme do červena. Upečeného vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, rozriedime vodou, povaríme a precedíme na rozkrájaného moriaka. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s uhorkou alebo so šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená