Mozočková polievka

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mozog sparíme horúcou vodou, odblaníme a udusíme na pokrájanej cibuli opraženej na oleji. Koreňovú zeleninu uvaríme v mierne osolenej vode do mäkka. Vývar scedíme, zahustíme žltou zápražkou, povaríme a primiešame udusený mozog. Pred podávaním pridáme do polievky žĺtok rozšľahaný v mlieku, mleté čierne korenie, osobitne uvarený karfiol rozobratý na ružičky a pokrájanú pažítku alebo zelenú petržlenovú vňať.
Podávame so žemľou pokrájanou na kocky a opraženou na masle.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená