Mrežovník z krehkého cesta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky rozdrobíme tuk, pridáme cukor, na koniec noža prášku do pečiva, trochu soli, vajce a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na polovice. Jednu polovicu na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku stebla, potom ho navinieme na váľok, prenesieme na suchý plech a potrieme lekvárom. Druhú polovičku cesta po častiach natenko rozšúľame a ukladáme na rozotretý lekvár do tvaru mriežok, ako aj po obvode. Mrežovník pečieme v stredne teplej rúre. Po upečení ho posypeme cukrom a pokrájame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená