Mrežovník z krehkého cesta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky rozdrobíme tuk, pridáme cukor, na koniec noža prášku do pečiva, trochu soli, vajce a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na polovice. Jednu polovicu na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku stebla, potom ho navinieme na váľok, prenesieme na suchý plech a potrieme lekvárom. Druhú polovičku cesta po častiach natenko rozšúľame a ukladáme na rozotretý lekvár do tvaru mriežok, ako aj po obvode. Mrežovník pečieme v stredne teplej rúre. Po upečení ho posypeme cukrom a pokrájame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hubový paprikáš 1.

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Ľadová poleva

Náročnosť

Vanilkový koktail

Náročnosť