Mriežkovaný koláč

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, zomleté oriešky, vanilínový cukor, rozsekané maslo, žĺtok a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade stuhnúť. Potom ho vyvaľkáme, vykrojíme podľa tortovej formy posúch, ktorý prenesieme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niekoľkých miestach popicháme. Po obvode spravíme z cesta okraj a spodok cesta natrieme ríbezľovým lekvárom. Nakoniec cez povrch koláča urobíme mriežky zo zvyšku cesta a v mierne vyhriatej rúre upečieme do ružová.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Piškótové guľky

Náročnosť

Vyprážaný patizón s cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Grenadír

Náročnosť

Boršč 1.

Náročnosť