Musaka

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umytý a olúpaný baklažán pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm, ktoré osolíme a necháme chvíľu stáť. Potom ich obalíme múkou a na oleji z obidvoch strán sprudka opečieme. Na zvyšnom oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú a pokrájanú zelenú papriku, paradajky, zelenú zelerovú a petržlenovú vňať a zomleté mäso. Všetko spolu opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prikryjeme a chvíľu podusíme. Do vymastenej nádoby dáme vrstvu opečených baklažánov, na ne poukladáme kolieska paradajok, ktoré prikryjeme vrstvou mletého mäsa so zeleninou a navrch dáme znova vrstvu baklažánov. Takto pripravenú musaku pečieme asi 20 minút, potom ju zalejeme v mlieku rozšľahaným vajcom a dopečieme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená