Novoročná pochúťka

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäsá a pečeň umyjeme, osušíme a z každého nakrájame štyri rezne. Mäso zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme olejom a necháme 2-3 hodiny na chladnom mieste. Odležané rezne potom prudko opečieme na rozpálenom oleji a poukladáme do ohňovzdornej misy. Na každý opečený rezeň navrstvíme postrúhaný syr a kúsok masla. Potom opečieme plátky pečene, ktoré vyberieme do misy a necháme prikryté. Do oleja po opečení pečene dáme polovicu masla, kečup a smotanu. Premiešame a polejeme pripravené rezne, ktoré dáme do horúcej rúry, pokiaľ sa roztopí syr. Na zvyšku masla prehrejeme pokrájané sterilizované šampiňóny. Hotové rezne upravíme na misu, na ne poukladáme pečeň a polejeme šťavou. Obložíme pripravenými šampiňónmi. Podávame s pažítkovou ryžou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená