Obárance – lámance

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ, vlažné mlieko, vodu (podľa potreby) a vypracujeme cesto asi také husté ako na buchty. Na teple ho necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenom lopári rozšúľame asi na hrúbku palca a dáme piecť na pomastený plech. Upečené cesto polámeme na kúsky, obaríme vriacou vodou, polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom s cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rajčiaková polievka so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Mandľový krém 2.

Náročnosť

Vajíčkový šalát s kukuricou

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút