Obárance – lámance

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ, vlažné mlieko, vodu (podľa potreby) a vypracujeme cesto asi také husté ako na buchty. Na teple ho necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenom lopári rozšúľame asi na hrúbku palca a dáme piecť na pomastený plech. Upečené cesto polámeme na kúsky, obaríme vriacou vodou, polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom s cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Žemle plnené tvarohom 1.

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút

Syrové placky s Eidamom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút