Olade

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

V teplom mlieku rozmiešame cukor, soľ a droždie, vlejeme do preosiatej múky, pridáme maslo, vajce a dobre premiešame. Cesto prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Medzitým jablká olúpeme, pokrájame na tenké plátky a tesne pred pečením ich zamiešame do vykysnutého cesta. Lyžicou namočenou v studenej vode vykrajujeme z cesta kúsky, ktoré v rozpálenom oleji vyprážame do zlata.
Podávame posypané cukrom a škoricou, s medom alebo so zaváraninou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jablkové rezy 1.

Náročnosť

Slepé ryby

Náročnosť

Vajcové muchotrávky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút