Orechové trojuholníčky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Tretinu múky preosejeme, pokrájame do nej na lístky maslo, spracujeme na cesto, z ktorého sformujeme štvorec a necháme v chlade stuhnúť. Do ostatnej múky dáme štipku soli, rozšľaháme žĺtok, pridáme ocot a podľa potreby vodu. Cesto dobre vypracujeme, aby bolo vláčne a necháme trocha odpočinúť. Po 15 minútach ho rozvaľkáme na štvorec, do stredu dáme menší štvorec maslového cesta, okraje štvorca zložíme k sebe a pritlačíme. Cesto zľahka rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Potom ho zložíme do seba po dĺžke aj šírke a necháme 15 minút stáť. Toto opakujeme ešte dva razy, medzitým necháme cesto vždy odpočinúť. Potom podľa potreby cesto rozvaľkáme. pokrájame na štvorce, naplníme, protiľahlé rohy potrieme bielkom a dobre k sebe pritlačíme, aby sa pri pečení neotvárali. Trojuholníčky pokladieme na suchý plech a upečieme v horúcej rúre. Teplé posypeme práškovým cukrom.
Plnka: Pomleté orechy spolu s cukrom trochu povaríme. Pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, rum, piškótovú strúhanku a dobre premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bryndzové pirohy 2.

Náročnosť

Langoše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Knedle s vajcom

Náročnosť