Postup receptu
Tretinu múky preosejeme, pokrájame do nej na lístky maslo, spracujeme na cesto, z ktorého sformujeme štvorec a necháme v chlade stuhnúť. Do ostatnej múky dáme štipku soli, rozšľaháme žĺtok, pridáme ocot a podľa potreby vodu. Cesto dobre vypracujeme, aby bolo vláčne a necháme trocha odpočinúť. Po 15 minútach ho rozvaľkáme na štvorec, do stredu dáme menší štvorec maslového cesta, okraje štvorca zložíme k sebe a pritlačíme. Cesto zľahka rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Potom ho zložíme do seba po dĺžke aj šírke a necháme 15 minút stáť. Toto opakujeme ešte dva razy, medzitým necháme cesto vždy odpočinúť. Potom podľa potreby cesto rozvaľkáme. pokrájame na štvorce, naplníme, protiľahlé rohy potrieme bielkom a dobre k sebe pritlačíme, aby sa pri pečení neotvárali. Trojuholníčky pokladieme na suchý plech a upečieme v horúcej rúre. Teplé posypeme práškovým cukrom.
Plnka: Pomleté orechy spolu s cukrom trochu povaríme. Pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, rum, piškótovú strúhanku a dobre premiešame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ