Orechový puding

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Zmäknuté maslo vymiešame s polovicou cukru, so soľou, žĺtkom, s mliekom a postrúhanou citrónovou kôrou. Potom primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielka a druhej polovice cukru, zomleté orechy a omrviny. Cesto rozdelíme do dvoch malých vymastených pudingových formičiek alebo šálok. Vložíme ich do menšieho kastrólika a prilejeme toľko vody, aby siahala do tretiny formičiek. Prikryté varíme na miernom ohni 8-10 minút. Uvarený puding vyklopíme a podávame sám alebo poliaty riedkym kakaovým krémom. Podobne môžeme pripraviť aj mandľový puding.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená