Oriešková torta 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom do spenenia a postupne pridávame po lyžiciach vodu. Do takto vymiešaných žĺtkov pridáme z bielkov ušľahaný sneh. Zľahka primiešame múku s mletými orieškami, s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto vložíme do tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre asi 35 -40 minút. Upečenú vychladnutú tortu z formy vyberieme, rozkrojíme na štyri diely a naplníme krémom.
Krém: Cukor dáme s vodou variť. Keď vrie, zavaríme doň mleté oriešky, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Studené oriešky vymiešame a postupne pridávame maslo a rum. Tortu polejeme polevou a ozdobíme olúpanými praženými orieškami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krémovníky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Pirôžky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Martinské podkovy

Náročnosť