Oriešková torta

Žĺtky vymiešame s cukrom do spenenia a postupne pridávame po lyžiciach vodu. Do takto vymiešaných žĺtkov pridáme z bielkov ušľahaný sneh. Zľahka primiešame múku s mletými orieškami, s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto vložíme do tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre asi 35 -40 minút. Upečenú vychladnutú tortu z formy vyberieme, rozkrojíme na štyri diely a naplníme krémom.
Krém: Cukor dáme s vodou variť. Keď vrie, zavaríme doň mleté oriešky, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Studené oriešky vymiešame a postupne pridávame maslo a rum. Tortu polejeme polevou a ozdobíme olúpanými praženými orieškami.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ