Orieškový koláč s jablkami

Do preosiatej múky dáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, zomleté oriešky a vanilínový cukor. Potom do zmesi rozsekáme maslo, primiešame žĺtky a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladna stuhnúť. Stuhnuté cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kotúč rovnako veľký ako je forma, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto opatrne prenesieme do formy a zo zvyšku cesta spravíme dookola pás hrubý asi 1 cm. Potom cesto vo forme posypeme opraženou strúhankou, postrúhanými jablkami, hrozienkami a škoricovým cukrom. Nakoniec na povrchu urobíme z tenkých prúžkov cesta mriežky a koláč upečieme v mierne teplej rúre do červena.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ