Ovocné knedličky z odpaľovaného cesta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do kastróla odmeriame mlieko a vodu, pridáme soľ a dáme variť. Do vriaceho za stáleho miešania prisypeme krupicu a uvaríme na hustejšiu kašu, ktorú necháme trocha vychladnúť. Potom primiešame vajce, hrubú múku a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, pokrájame na štvorce, do každého zabalíme umyté, v obrúsku vysušené ovocie, zaokrúhlime do podoby knedličiek, vložíme do vriacej vody a varíme asi 2-3 minúty. Uvarené vyberieme, pomastíme rozpusteným maslom, posypeme tvarohom a pocukríme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená