Postup receptu
Maslo vymiešame do peny, pridáme práškový a vanilínový cukor, celé vajcia, postrúhanú citrónovú kôru a miešame ešte asi 20 minút. Potom pridáme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, a spracujeme na cesto. Dobre vypracované cesto dáme do suchej tortovej formy, po obvode potrieme bielkom a zo zvyšku cesta spravíme obrubu. Stred niekoľkokrát popicháme vidličkou a v mierne vyhriatej rúre upečieme do ružová. Vychladnutý koláč natrieme v strede lekvárom, naň poukladáme olúpané broskyne pokrájané na osminky a stred ozdobíme čerešňami a bobuľami hrozna. Celý povrch zalejeme želatínovou polevou a necháme stuhnúť.
Želatínová poleva: Želatínu umyjeme, zalejeme vodou a necháme 1 až 2 hodiny napučať. Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu a na veľmi miernom ohni za stáleho miešania pomaly roztopíme (nesmie vrieť). Ešte teplú polevu lejeme od okraja koláča postupne do stredu.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ