Ovocný koláč pod sklom

Maslo vymiešame do peny, pridáme práškový a vanilínový cukor, celé vajcia, postrúhanú citrónovú kôru a miešame ešte asi 20 minút. Potom pridáme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, a spracujeme na cesto. Dobre vypracované cesto dáme do suchej tortovej formy, po obvode potrieme bielkom a zo zvyšku cesta spravíme obrubu. Stred niekoľkokrát popicháme vidličkou a v mierne vyhriatej rúre upečieme do ružová. Vychladnutý koláč natrieme v strede lekvárom, naň poukladáme olúpané broskyne pokrájané na osminky a stred ozdobíme čerešňami a bobuľami hrozna. Celý povrch zalejeme želatínovou polevou a necháme stuhnúť.
Želatínová poleva: Želatínu umyjeme, zalejeme vodou a necháme 1 až 2 hodiny napučať. Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu a na veľmi miernom ohni za stáleho miešania pomaly roztopíme (nesmie vrieť). Ešte teplú polevu lejeme od okraja koláča postupne do stredu.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ