Parená knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky,vajíčka a soli pridáme vykysnutý kvások/mlieko cukor kvasnice/ ,pri spracovaní ak treba dolejeme vlažné mlieko aby cesto bolo polotuhé a vymiesime.Cesto necháme vykysnúť,premiesime a znovu necháme vykysnúť.Vytvarujeme knedle,20 minút ich necháme odpočívať a dáme na paru.

Kto nechce v pare dajú sa aj uvariť vo vode.Paríme 18-20minút.Niekto knedle potiera olejom ja nie.Ak sa varí vode tak 25-28 min a v polovici varenia knedľu opatrne otočíme.

No parené sú oveľa lepšie.Ja ich robím klasika,hrniec s vodou,natiahnutá utierka a hrniec z vrchu.Na plátno sa cesto vôbec nenalepí.Ak sa knedľa nezje môže sa zamraziť,alebo opiecť a dať na ňu vajíčka.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cheesecake s jahodami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tvarohové halušky

Náročnosť

Vrstvený koláč

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Segedín

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút