Pečená hus (kačica)

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očistenú hus vypitveme, umyjeme, odrežeme nohy a krk a zahneme jej krídla. Posolíme ju zvonku i znútra a necháme 2 – 3 hodiny stáť, aby soľ presiakla do mäsa. Potom ju znútra posypeme majoránom, vložíme do nej jablko, dáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia ju polievame vlastnou šťavou. Keď je hus asi z troch štvrtín upečená, zlejeme masť a hus dopečieme do červena. Podávame s knedľou a dusenou kapustou. Takto pečieme aj kačicu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rybia polievka 1.

Náročnosť

Marhuľové rezy 1.

Náročnosť

Talianska pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny