Pečené kuracie stehná na pomarančoch: recept na šťavnatý citrusový obed

Ak vás omrzela klasická príprava kuracích stehien, vyskúšajte túto šťavnatú verziu – pečené kuracie stehná na pomarančoch. Citrusová marináda a plátky čerstvého pomaranča dodávajú tomuto jedlu sviežosť a príjemnú pomarančovú chuť aj arómu.
Šťavnaté kuracie stehná na pomarančoch sú výborným spojením obľúbenej hydiny a sviežich citrusov, ktoré sa dokonalo hodia ako hlavné jedlo na rodinný obed, slávnostnú večeru či rôzne sviatočné príležitosti. Recept zvládnu aj začiatočníci v kuchyni, nakoľko nie je vôbec náročný na prípravu a napriek tomu ním rozhodne potešíte všetkých hladných hostí pri stole.
Či už si vyberiete pripraviť tieto pečené kuracie stehná na pomarančoch v lete alebo v zime, môžete ich podávať s akoukoľvek prílohou podľa vlastných preferencii. Odporúčame ich podávať napríklad s ryžou, ale skvelo sa k nim hodí aj tarhoňa či zemiakové pyré.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ