Pečeňová polievka 3.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umytú pečeň odblaníme a pokrájame na rovnaké malé kúsky. Na masle opražíme zeleninu pokrájanú na kolieska spolu s cibuľou, celým čiernym a novým korením a bobkovým listom. Pridáme pokrájanú pečeň, trocha opečieme, zalejeme osolenou vriacou vodou a všetko udusíme do mäkka. Potom vyberieme všetky koreniny, mäkkú pečeň a zeleninu zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo posekáme nadrobno a vložíme späť do vývaru. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú pridáme do vývaru a dobre povaríme. Nakoniec polievku okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok, a ochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame s opečenými plátkami žemlí alebo sendviča.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Džgance – bobále

Náročnosť

Vyprážané vemeno

Náročnosť

Pirôžky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút