Pečený bôčik so zemiakovými šúľancami

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, vykostíme, osolíme a posypeme trocha rascou. Na pekáč položíme 2 až 3 drievka, na ne uložíme mäso kožou nadol, podlejeme horúcou vodou, prikryjeme vrchnákom alebo druhým pekáčom a chvíľu pečieme. Potom mäso obrátime, kožu nakrojíme na štvorčeky, potrieme maslom a pečieme v rúre odkryté, až kým mäso nie je mäkké a kožka chrumkavá. Mäso z mladého kusa pečieme pol druha hodiny, staršie mäso primerane dlhšie. Upečený bôčik pokrájame na tenké plátky, uložíme na misu a trocha zalejeme vypečenou šťavou.
Podávame so zemiakovými šúľancami a ako prílohu môžeme pripraviť špenátový prívarok.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená