Pečený moriak s mandľovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Zo sendviča odstránime kôrku, namočíme do mlieka a vytlačíme. Pridáme rozpustené maslo, posekané a olúpané mandle, ktoré sme predtým obarili 1 – 2 minúty vo vriacej vode a olúpali, vajcia, okoreníme a osolíme. Zmes dobre premiešame, naplníme očisteného a umytého moriaka, otvor zašijeme. Moriaka potrieme olejom, osolíme a v pekáči za občasného podlievania vodou pečieme v stredne vyhriatej rúre. Keď je moriak mäkký, prelejeme ho šťavou z výpeku a podávame. Ako prílohu podávame dusenú ryžu a kompót.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Poľovnícke závitky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Obyčajné dolky

Náročnosť

Plnený husací krk

Náročnosť