Pečený srňací chrbát

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Srňací chrbát odblaníme, prešpikujeme prúžkami slaniny, polejeme roztopeným maslom a uložíme na 1 až 2 dni do chladu. Na masle z naloženého mäsa a na zvyškoch slaniny opražíme do červená cibuľu pokrájanú na plátky, vložíme osolený a okorenený chrbát, trocha podlejeme polievkou z masoxu a pečieme. Počas pečenia mäso obrátime a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme do mäkka (asi pol druha až dve hodiny). Mäkké mäso vyberieme a upravíme na podlhovastú misu. Šťavu v pekáči zaprášime múkou, podusíme, zalejeme polievkou, povaríme a precedíme. Nakoniec omáčku ochutíme červeným vínom, citrónovou šťavou a niekoľkými lyžičkami šťavy z brusnicového kompótu.
Podávame ozdobené kolieskami citróna, s cestovinou, ryžou alebo so zemiakmi a s brusnicovým kompótom. Omáčku podávame osobitne v omáčniku.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená