Postup receptu
Srňací chrbát odblaníme, prešpikujeme prúžkami slaniny, polejeme roztopeným maslom a uložíme na 1 až 2 dni do chladu. Na masle z naloženého mäsa a na zvyškoch slaniny opražíme do červená cibuľu pokrájanú na plátky, vložíme osolený a okorenený chrbát, trocha podlejeme polievkou z masoxu a pečieme. Počas pečenia mäso obrátime a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme do mäkka (asi pol druha až dve hodiny). Mäkké mäso vyberieme a upravíme na podlhovastú misu. Šťavu v pekáči zaprášime múkou, podusíme, zalejeme polievkou, povaríme a precedíme. Nakoniec omáčku ochutíme červeným vínom, citrónovou šťavou a niekoľkými lyžičkami šťavy z brusnicového kompótu.
Podávame ozdobené kolieskami citróna, s cestovinou, ryžou alebo so zemiakmi a s brusnicovým kompótom. Omáčku podávame osobitne v omáčniku.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ