Pikantný zemiakový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko na pomúčenej doske na 2 mm. Tortovú formu (otváraciu) vypláchneme studenou vodou a vyložíme lístkovým cestom. Okraje povyťahujeme. Vidličkou poprepichujeme dno a dáme do rúry predpiecť. Očistené umyté a dobre vysušené zemiaky nakrájame na malé kocky a upražíme do sklovita na tuku. Pridáme jemne pokrájaný zelený petržlen, bazalku, soľ, čierne korenie, premiešame a nalejeme na zemiaky. Žĺtka, olej, soľ, čierne korenie dobre rozšľaháme a touto zmesou potrieme plnku. Nasypeme strúhaný syr a pečieme asi 35 minút v rúre.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená