Postup receptu
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh, pridáme druhú polovicu cukru a došľaháme. Pridáme ho k vymiešaným žĺtkom a zľahka primiešame múku. Cesto dáme do plátenného vrecúška s hladkou rúrkou a na pomastený a múkou vysypaný plech vytláčame piškóty. Upečené ešte teplé z plechu pozberáme nožom.
Krém: Časť mlieka dáme s cukrom a vanilkou variť. Do zvyšku mlieka zamiešame krémový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a ešte spolu povaríme.
Na sklenenú misu dáme vrstvu piškót, ktoré potrieme žĺtkovým krémom a posypeme posekaným zavareným ovocím (čerešne, marhule), čo opakujeme, kým sa neminú piškóty. Vrchnú vrstvu majú tvoriť piškóty, ktoré ešte potrieme krémom a dáme na chladné miesto. Pred podaním ich z misy vyklopíme, potrieme osladenou ušľahanou sladkou smotanou a zdobíme zavarenými čerešňami.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ