Piškótová misa

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh, pridáme druhú polovicu cukru a došľaháme. Pridáme ho k vymiešaným žĺtkom a zľahka primiešame múku. Cesto dáme do plátenného vrecúška s hladkou rúrkou a na pomastený a múkou vysypaný plech vytláčame piškóty. Upečené ešte teplé z plechu pozberáme nožom.
Krém: Časť mlieka dáme s cukrom a vanilkou variť. Do zvyšku mlieka zamiešame krémový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a ešte spolu povaríme.
Na sklenenú misu dáme vrstvu piškót, ktoré potrieme žĺtkovým krémom a posypeme posekaným zavareným ovocím (čerešne, marhule), čo opakujeme, kým sa neminú piškóty. Vrchnú vrstvu majú tvoriť piškóty, ktoré ešte potrieme krémom a dáme na chladné miesto. Pred podaním ich z misy vyklopíme, potrieme osladenou ušľahanou sladkou smotanou a zdobíme zavarenými čerešňami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená