Piškótová roláda 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do ušľahaného snehu zľahka zamiešame práškový cukor, žĺtky a múku. Na vymastený a múkou vysypaný plech cesto rozotrieme na hrúbku 2 cm a pečieme. Upečené potrieme lekvárom a ešte horúce stačíme. Keď chceme plniť krémom, roládu stačíme, necháme vychladnúť, roztočíme, naplníme krémom a znovu stočíme.
Plnka: Do vriaceho mlieka prilejeme studené mlieko, v ktorom sme rozšľahali kakao a maizenu, a povaríme. Maslo vymiešame s cukrom, po malých dávkach pridávame vychladnutý uvarený krém a dobre rozmiešame. Stočenú piškótovú roládu polejeme fondánom, čokoládovou polevou alebo posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vanilkové rožteky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Mandľový krém 1.

Náročnosť

Medovníky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Karfiolové lievance so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút