Piškótové stružliny

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do kotlíka rozbijeme vajcia, pridáme, cukor, metličkou na sneh dobre vyšľaháme a zľahka primiešame hladkú múku. Cesto dáme do pláteného vrecúška s hladkou rúrkou a na vymastený a múka u vysypaný plech vytláčame ďalej od seba úzke pásiky, ktoré posypeme anízom alebo ošúpanými, postrúhanými mandľami a v stredne teplej rúre upečieme. Ešte teplé pásiky pomocou noža z plechu podoberieme a na rúčke varešky ich stáčame do podoby stružlín. Ak pásiky počas skrúcania vychladnú a nemožno ich formovať, vložíme ich späť do teplej rúry, aby zmäkli. Podávame k vínu alebo k čaju. Môžeme ich aj naplniť osladenou šľahačkou a podávať ako múčnik.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Piškóta s maizenou

Náročnosť

Sarma

Náročnosť

Ovocný šalát s mandľami

Náročnosť
Čas prípravy
35 minút

Pečeň v alobale

Náročnosť

Slivkový kompót 2.

Náročnosť