Postup receptu
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame po jednom žĺtky, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a soľou a všetko spolu zľahka premiešame. Menší plech vymastime, vysypeme múkou a rozotrieme naň cesto. Rýchlo upečieme vo vyhriatej rúre. Potom z rúry vyberieme a ešte horúce natrieme pripravenou plnkou a zakrútime. Necháme vychladnúť, pokrájame na šikmé plátky a ozdobíme zeleným petržlenom.
Pečeňová plnka:
Pečeň umyjeme, pokrájame a zomelieme spolu s údeným mäsom. Osolíme, pridáme surové vajce, horčicu a dobre zamiešame. Uhorku a vajce uvarené na tvrdo pokrájame na kocky a primiešame k plnke. Okoreníme mletým čiernym a novým korením a dobre zamiešame. Takto pripravenú plnku dáme na rozpustenú masť a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Teplú plnku natrieme na horúcu roládu a hneď zrolujeme.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ