Piškótový závin s pečeňovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame po jednom žĺtky, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a soľou a všetko spolu zľahka premiešame. Menší plech vymastime, vysypeme múkou a rozotrieme naň cesto. Rýchlo upečieme vo vyhriatej rúre. Potom z rúry vyberieme a ešte horúce natrieme pripravenou plnkou a zakrútime. Necháme vychladnúť, pokrájame na šikmé plátky a ozdobíme zeleným petržlenom.
Pečeňová plnka:
Pečeň umyjeme, pokrájame a zomelieme spolu s údeným mäsom. Osolíme, pridáme surové vajce, horčicu a dobre zamiešame. Uhorku a vajce uvarené na tvrdo pokrájame na kocky a primiešame k plnke. Okoreníme mletým čiernym a novým korením a dobre zamiešame. Takto pripravenú plnku dáme na rozpustenú masť a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Teplú plnku natrieme na horúcu roládu a hneď zrolujeme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Poľovnícke roštenky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút