Plnená kačica so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

1 kačica
150 g údenej slaninky
150 g masla
100 g údeného mäsa
50 – 100 g kačacej pečienky
2 vajcia
200 g šampiňónov
90 g masla
2 rožky
2,5 dl vývaru
1 dl červeného vína
soľ
muškátový orech
pažítka alebo petržlenová vňať

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

Umytú a utierkou osušenú kačicu posolíme a prešpikujeme polovičnou dávkou údenej slaninky (druhú polovicu necháme na obloženie plnenej kačice). Rožky nakrájame na kolieska, polejeme teplým bujónom a vidličkou ich dobre roztlačíme. Pridáme vajcia, víno, soľ, postrúhaný muškátový orech, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, rozotretú pečienku a šampiňóny, ktoré sme predtým nakrájali na drobné kúsky a podusili na 90 g masla. Plnku dobre premiešame, vložíme dovnútra kačice a otvor zašijeme niťou. Kačku položíme na pekáč, povrch obložíme plátkami slaniny a na masti upečieme (za občasného podlievania teplou vodou) do mäkka. Podávame s ryžou. Plnená kačica veľmi dobre chutí i na studeno s rôznymi pikantnými omáčkami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzí jazyk pečený s cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny

Mandľová torta

Náročnosť

Ovocný pohár

Náročnosť

Mramorové rezy

Náročnosť

Kysnutá knedľa

Náročnosť